Kangaroo Island

Tisdag 12 dec

Checkade ut från vandrarhemmet i Adelaide och väntade in Camperwild’s van som hämtade upp oss kl 15:30. Vi var 11 personer plus guide (Kylie) som satt i en fullpackad Toyota Landcruiser som tog oss ned till Cape Jervis i tilltagande regn…

Landcruiser med trailer och swags på taket

En kort färd med fiskebåt ca 45 minuter över till Kangaroo Island. Vi stannade till på en mack där vi tankade och köpte lite öl. Stannade på östkusten och började samla ved till lägerelden. Vi nådde ett flodutlopp mellan Cape Coutts och Cape St Alban där vi gjorde upp eld. Beredda ut våra ground tarps och swags som låg lastade på Landcruiserns tak. Solnedgången var magisk på en mörk turkos himmel med lila moln. Havet och fastlandet såg overkliga ut, som en tavla.

Återvände till lägret via floden och där grillade vi kängurusamt bakade potatis i glödbädden. Det var jättegott (fast Cissi var inte så imponerad av kängurun). Efter kaffet var klockan 22:30 och vi gav oss ner till stranden igen och gick lite vänster mot klipporna. Där hittade vi två små pingviner som sprungit in i en grotta på stranden. Det fanns också en stor krabba där. Fullmånen var nu uppe och lämnade stranden badande i ett blekt sken. Återvände till lägret och somnade gott i swagen.

Onsdag 13 dec

Vaknade tidigt (06:45) och åt frukost. Cissi och jag hann med en promenad på stranden där hon samlade snäckor. Sedan gav vi oss av till Seal Bay på sydkusten. Vår guide berättade för oss om hur sälarna simmar ut utanför det skyddande revet till The Southern Ocean för att fiska i tre dygn. Sedan återvänder de och sover i sanden i nästkommande tre dygn. Vi kom nära och tittade på dem en bra stund.

Åkte sedan till Little Sahara där vi åkte sandboard i sanddynerna. Jättehäftigt, men varmt. Påminde mig också om hur mycket jag saknat snowboardingen under denna missade snösäsong på södra halvklotet.

Sandboarding in Little Sahara

På något sätt hade batteriet i Landcruisern dött, så vi fick koppla loss trailern och putta igång den tillsammans. Väl igång gav vi oss av längs vägen och hamnade på ett roadhouse där vi åt goda sandwiches till lunch.

Efter lunch hittade vi en otroligt fin strand med en rauk som såg ut som en tekanna. Tre ålkråkor satt på den och spejade på oss. Vattnet var smaragdgrönt och varmt. Jag spelade lite beachvolleyboll medan Cissi löste korsord. Efter alltför kort tid fortsatte vi in i skogen och såg en mängd slöa koalor i eukalyptusträden. En var nere på marken och gick väldigt lustigt.

Färden gick vidare till Remarkable Rocks och Admiral Arch där vi såg en koloni nya zealändska Fur Seals. På väg tillbaka till campet hittade vi en oskygg känguru som vi klappade.

Remarkable Rocks
King Kong's head

Vårt nya läger låg en bra bit in i bushen. Vi samlade ved och beundrade Blackboys (Grasstrees) i skenet från lägerelden. Vi kokade pasta och grillade veggies och fick dessutom påhälsning av två possums som lyckades attackera en ryggsäck och äta upp ägarens Snickers innan vi sjasade iväg dem.

Torsdag 14 dec

På morgonen åt vi frukost och lastade all utrustning. När alla utom guiden satt i bilen lossnade plötsligt handbromsen och vi brakade bakåt in i ett träd och förstörde en baklykta. När vi fått upp bilen på vägen igen var vi ordentligt uppvärmda inför dagen…

Vi körde till åttakilometer lång bushwalk som ledde till en vild strand med stora kalkstens- och granitgrottor. Där käkade vi lunch och spanade efter pingviner.

Utloppet till en öde strand

Jag vadade in i en grotta som ledde till en annan. Hittade en inskrift från 1850-talet längst in i grottan. Vandrade tillbaka till bilen och tog ett stopp på en magnifik strand med höga vågor där vi badade. Sedan bar det tillbaka till civilisationen i Penneshaw där vi väntade in båten som tog oss tillbaka. Cissi och jag satt på taket på båten och såg en säg som lekte framför båten. Väl tillbaka i Adelaide vid 21-tiden smällde vi i oss en familjepizza.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s