Sommarvandring i Abisko

Fyra dagar på topparna kring Abisko. Från början hade vi tänkt att besöka Hunddalen, men då tåget från Kiruna mot Narvik till slut blev 4 timmar försenat så insåg vi att de extra timmarna ända till Katterat skulle beröva oss på värdefull tid i fjällen så vi hoppade av vid Abisko Turist och vandrade direkt upp på Njulla. Vi vek av naturstigen och tog till vänster om vattenfallen uppför branta klippor. På en platå ovanför liftstationen lagade vi mat (en favorit: makaroner, pecorinoost, valnötter, och färsk persilja) innan vi fortsatte en bit till uppåt för att komma undan insekterna. Värme och helt vindstilla gjorde att broms surrade runt oss hela eftermiddagen och tidig kväll. Vid 21-tiden kommer myggen, men då var vi såpass högt upp att vi inte hade så hemskt många.

Vi höll oss i området strax norr om Abiskos nationalpark och vandrade lätt och snabbt. Jag gick hela turen i Vibram Fivefingers och Merrell Trail Gloves vilket fungerade utmärkt. Fötter, knän och höfter mådde kanon och inga skoskav. Visst finns ingen förmildrande omständighet vad gäller väta vid vad och blöta sumpmarker, men skorna torkar blixtsnabbt och eftersom jag hade båda paren med kunde jag byta till sköna torra skor vid läger.

Med strålande sol dygnet runt, fyra dagar i rad, behövdes inte så mycket regnskydd eller -kläder. Förstärkningsplaggen krävdes inte heller – däremot var det strykande åtgång på solskyddskräm och MyggA och djungelolja. Spinnshelter och markmonterad Clark Jungle Hammock fungerade utmärkt.

Fivefingers + Merrell Trail Glove
Fivefingers + Merrell Trail Glove
Mat
Pasta, pecorinoost, valnötter, persilja
Gossamear Gear Spinnshelter
Gossamear Gear Spinnshelter
Kallbad
Kallbad
Bröder på topp
Bröder på topp
Snö
Att välja linje
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s